De procedure
Nadat wij samen met u hebben besloten om de procedure op te starten, ziet deze procedure er als volgt uit:
Stap 1: Eerst ontvangen wij de benodigde stukken van u. Wat hebben wij van u nodig? Een getekende machtiging en overeenkomst, de WOZ-beschikking/OZB-aanslag (indien aanwezig), akte van erfrecht of een ander document waaruit duidelijk blijkt dat u erfgenaam bent.
Stap 2: Als er geen recente beschikking voorhanden is (minder dan 6 weken oud) vragen we eerst de zogenaamde “Nieuw belanghebbende beschikking” voor u op. Op dit verzoek moet een gemeente binnen 8 weken reageren. In deze fase proberen we al de waarde door de gemeente correct vastgesteld te krijgen. Als dat lukt is een bezwaarfase niet meer nodig.
Stap 3: Als na ontvangst van de beschikking blijkt dat de WOZ-waarde (nog steeds) te hoog is, zullen wij hiertegen bezwaar maken. Een bezwaarschrift met een eigen WOZ-taxatie wordt naar de gemeente gezonden.
Stap 4: Wij vragen standaard om gehoord te worden om namens u in een hoorzitting eventuele aanvullende punten te benoemen. Daarna is het afwachten wanneer de gemeente uitspraak doet.
Stap 5: Ontvangst van de uitspraak op bezwaar. De WOZ-waarde in deze uitspraak wordt door een taxateur getoetst op juistheid. Als deze nog steeds te hoog is kunnen we u desgewenst begeleiden in een beroepsprocedure. Hierover moeten we dan wel aanvullende afspraken maken.